Share This Post

5 manieren om je leven te versimpelen.

 

1. Plan je maaltijden

Kijk elke week wat je nog hebt, noteer het. Zoek inspiratie of gebruik vertrouwde maaltijden en vul je lijstje aan met boodschappen om het compleet te maken. Shop online en laat het bezorgen. Als je goed op de aanbiedingen let, heb je de bezorgkosten er uit en een hele klus minder. Voor de diehard: maak voor 3 -a 4 dagen je maaltijden vooruit. Scheelt veel tijd en stress in de avond.


2. Ruim op, gooi weg, doneer (of gebruik een ‘uit het zicht uit het hart’ doos).

Zou je dit opnieuw kopen? Past het nog? Vind je het ECHT mooi? Heb je het ECHT nodig? Heb je er ECHT zoveel van nodig? Past dit bij wat je wilt creeeren in je leven (rust, minder spullen, minder schoon te maken, minder op te ruimen, etc.). Doneer wat je kunt doorgeven, gooi weg wat niet te hergebruiken valt en bij twijfel: enter de doos. Zet het 3 maanden weg. Heb je iets gemist? Ja? Haal het er uit. Niks gemist? Niet kijken, maar meteen de hele doos doneren.


3. Nee is een volledige zin.

Makkelijk? Nee! Zeker niet als je blij wordt van anderen helpen of er voor ze zijn, dat geldt ook voor feestjes bezoeken om de andere te plezieren. Maar als je overwhelmed bent, wie heeft hier dan wat aan? Je bent daar uitgeput en de volgende dag(en) ben je dat ook voor jezelf en evt. je gezin/partner, vrienden, collega’s. Kijk eens wat er echt toe doet en moet of wat er mag en niet hoeft. Kleine stapjes. Balans er in.


4. Kleren vrijlaten (wegdoen)

Liggen er nog steeds 3 maten in je kast(en)? Je huidige maat, je ‘na de vakantie’ ‘Ik heb te veel gegeten’ maat. En je ‘zo was ik 10 jaar geleden’ maat? Alles geeft een signaal af aan je brein. De hoeveelheid, de negativiteit, de hoop. Alles moet onderhouden worden en neemt plek in, ook met vacuum zakken. Bevrijd je kleren (en jezelf 🙂 )


5. Papier hier!

Ga er voor zitten! Gooi alle papieren weg die je niet nodig hebt. File de papieren die je nog moet kunnen inzien of tonen (belastingdienst). Betaal wat er te betalen valt en plan de rest later in. Maak mappen met tabbladen en archiveer. Maak foto’s van papieren die je wel wilt bewaren, maar niet fysiek in je bezit hoeft te hebben. Of ga echt los en digitaal. Scan alle belangrijke zaken in en zet heb in je onedrive of een nader archief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte van de nieuwste blogs

More To Explore

gezondheid

Elementor #355

Share This Post Tijd om de eerste blog te posten. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis,

mindset

mindset

Share This Post 5 manieren om je leven te versimpelen.   1. Plan je maaltijden Kijk elke week wat je nog hebt, noteer het. Zoek

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Laten we met elkaar in contact komen.

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *